RFH ZRT. – a hazai feljesztések komplex szolgáltatást nyújtó partnere

A RFH Zrt. 2000-ben alakult, 100 százalékos állami tulajdonban lévő pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság, amely országos leányvállalati hálózattal és széles körű partnerkapcsolatokkal rendelkezik. A mindenkori kormányzat gazdaságfejlesztési koncepciójának preferenciái alapján, elsősorban önkormányzatok, illetve kis- és középvállalkozások számára biztosít fejlesztési forrásokat. Tevékenységének célja a térségi gazdaságfejlesztés, szerkezetváltás és versenyképesség elősegítése oly módon, hogy az európai uniós és hazai fejlesztési programok menedzselését és finanszírozását végzi.

Az RFH Zrt. segítséget nyújt pályázatok komplett elkészítéséhez, a forrásigények összeállításához, a projektek teljes körű megvalósításához, valamint a szükséges képzések lebonyolításához.

Az RFH Zrt. kockázati tőke és fejlesztési hitelek kihelyezésével, 3-5 éves finanszírozási konstrukciókkal – elsősorban magántőkét kiegészítő társfinanszírozóként – is részt vesz az ígéretes projektek indításában. A Magyar Fejlesztési Bank fejlesztési hiteleihez pedig a Holding-vállalatok ügynöki közvetítésével juthatnak hozzá az érdeklődők.

Az ország minden régiójában jelen lévő cégcsoport szolgáltatásainak fókuszában az innovatív mikro-, kis- és középvállalkozások, illetve a helyi és térségi önkormányzatok, valamint önkormányzati társulások állnak.

 

Regionális központok

Nyugat-Pannon Regionális Fejlesztési Zrt. - Szombathely Közép-Pannon Regionális Fejlesztési Zrt. - Székesfehérvár Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Zrt. - Pécs ÉRF Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Zrt. - Nyíregyháza Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Zrt. - Szeged KRF Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Zrt. - Salgótarján

Cégadatok

Jegyzett tőke: 17,322 milliárd Ft
Saját tőke: 18,425 milliárd Ft
Leányvállalatok: 15 leányvállalat és 5 társult vállalkozás
Leányvállalatok jegyzett tőkéje: 16,054 milliárd Ft
Tulajdonlás: Tartós állami tulajdon (100%)

Tulajdonosi jogok gyakorlója: Magyar Fejlesztési Bank
 
Országos hatáskörű leányvállalatok:

Regionális Fejlesztési Finanszírozó Zrt.

Az RFF Zrt. kis- és középvállalkozások, önkormányzatok, önkormányzati tulajdonú társaságok részére piaci alapon nyújt fejlesztési célú, valamint támogatás megelőlegező kölcsönöket.
Kiemelten kezeli azokat a társaságokat, ahol az RFH-csoport valamely tagja már tulajdonos, mivel ezekben a projektekben társfinanszírozás valósul meg.
Az RFF Zrt. tevékenységét a gyors és rugalmas ügyintézés jellemzi. A folyósított kölcsönöknél a teljes futamidő alatt nem számít fel partnerei részére semmilyen kezelési, vagy egyéb költséget. Az ügyfelek a honlapról letölthető részletes útmutató alapján kérelmüket könnyen összeállíthatják, ami lehetővé teszi, hogy rövid, 3-6 hetes ügyintézési idő alatt forráshoz jussanak.

Tovább a társaság honlapjára

Informatikai Kockázati Tőkealap-Kezelő Zrt.

Az Alapkezelő elsődleges feladata az RFH Informatikai Kockázati Tőkealap működtetése. Az Alapkezelő és a Tőkealap a hazai informatikai és távközlési szektorban érdekelt, nagy növekedési lehetőséggel rendelkező mikro-, kis- és középvállalkozások fejlődését segíti elő a klasszikus kockázati tőke eszközével, elsősorban a működés korai szakaszában.
Az Alapkezelő és a Tőkealap profitorientált szervezet, mely befektetési döntései meghozatalánál elsődlegesen a megtérülési szempontokat érvényesíti. A Tőkealap tőkeemelés útján elsősorban kisebbségi tulajdonrészt kíván szerezni nagy fejlődési potenciállal rendelkező vállalkozásokban. A Tőkealap emellett tagi kölcsönként hitelt is nyújthat azoknak a vállalkozásoknak, amelyekben legalább 25%-os részesedéssel rendelkezik.

Tovább a társaság honlapjára


Regionális központok:

Délalföldi Regionális Fejlesztési Zrt.

A Délalföldi Regionális Fejlesztési Zrt. Bács-Kiskun-, Békés- és Csongrád megyékben nyújt segítséget a térség kis-, és középvállalkozásainak, valamint önkormányzatainak.
A Társaság tulajdonosai a Regionális Fejlesztési Holding Zrt., Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamint további 34, a Dél-alföldi régió területén működő önkormányzat, önkormányzati társulás, valamint természetes és jogi személy.

A Délalföldi Regionális Fejlesztési Zrt. a tőkebefektetési és forrásközvetítési feladatokon túl faktorszolgáltatásokkal, ingatlan kereskedelmi- és szakértési-, valamint pályázatkészítési szolgáltatásokkal kívánja segíteni a régióban megvalósuló beruházásokat, illetve a munkahely-teremtési és megőrzési fejlesztéseket.

Tovább a társaság honlapjára

Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Zrt.

A Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Zrt. működési területe Baranya, Somogy, illetve Tolna megye, pécsi székhellyel és szekszárdi telephellyel. Tulajdonosai a Regionális Fejlesztési Holding Zrt., Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Szekszárdi Vagyonkezelő Kft.
A DDRF Zrt. és egyszemélyes társasága a Dél-Dunántúli Terület és Gazdaságfejlesztő Kft. (DDTG Nonprofit Kft.) pénzügyi, üzletviteli, pályázati és egyéb gazdasági tanácsadási tevékenységet folytat, továbbá pénzügyi befektetőként a régióban működő kis- és középvállalkozásokban szerez tulajdonrészt átmeneti időtartamra. A DDRF Zrt. ISO 9001-2009 típusú minőségbiztosítással rendelkezik.
A Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Részvénytársaság egyik fő tevékenysége a pénzügyi befektetés, melynek célcsoportja a régióbeli kis- és középvállalkozások. Emellett pénzügyi, üzletviteli, pályázati és egyéb gazdasági tanácsadási tevékenységet folytat, mellyel kis- és középvállalkozásokat, valamint önkormányzatokat és kistérségeket segít céljaik elérésében.

Tovább a társaság honlapjára

Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Zrt.

Az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Zrt. Szabolcs-Szatmár-Bereg-, Hajdú-Bihar-, és Jász-Nagykun-Szolnok megyében működő vállalkozások és önkormányzatok finanszírozását vállal kiemelkedő szerepet.
Jelenleg a Regionális Fejlesztési Holding Zrt. mellett a Társaság tulajdonosa 23 önkormányzat és 4 vállalkozás is.

Az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Zrt. stratégiai célja a térség kis- és középvállalkozásainak megerősítése, üzleti tevékenységének két legfontosabb területe pedig a kis- és középvállalkozások forráslehetőségeinek kibővítése, tőkeerejének növelése a fejlesztés vagy a reorganizáció érdekében, valamint önkormányzati és területfejlesztési projektek menedzselése és társfinanszírozása.

Tovább a társaság honlapjára

Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Zrt.

A KRF Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Zrt. Nógrád-, Heves-, és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében fejti ki tevékenységét. Tulajdonosi köre a Regionális Fejlesztési Holding Zrt. mellett Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata, Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata, Gyöngyös Város Önkormányzata, Bátonyterenye Város Önkormányzata, a Nógrád Megyei Területfejlesztési Tanács, Balassagyarmat Város Önkormányzata, Rétság Város Önkormányzata, Heves Megye Önkormányzata, Nógrád Megye Önkormányzata, Hatvan Város Önkormányzata, valamint Pásztó Város Önkormányzata.

A KRF Zrt. és a Régió Finansz Pénzügyi Zrt. tanácsadói tevékenysége keretében a szolgáltatások legszélesebb választékát nyújtja a fejlesztési projektek megvalósíthatósága érdekében, a partneri kapcsolatok kiépítésétől, a projektek összegyűjtésétől és kiválasztásától kezdve az előkészítésen és megvalósításon (megvalósíthatósági tanulmányok készítése, engedélyeztetési tervdokumentációk elkészíttetése), valamint a pályázati lehetőségek felkutatásán át a pályázatok készítéséig és a projektek menedzseléséig, megvalósításáig, a projekt pénzügyi elszámolásáig.

Tovább a társaság honlapjára

Közép-Pannon Regionális Fejlesztési Zrt.

A Közép-Pannon Regionális Fejlesztési Zrt. a Fejér-, Komárom-Esztergom- és Veszprém megyék alkotta Közép-Dunántúli Régióban végzi tevékenységét.
A Társaság részt vesz a térség- és településfejlesztési programok kidolgozásában és megvalósításában, partnereit elsősorban a központi fejlesztési források bevonásával, piaci-gazdasági információk közvetítésével, továbbá egyre bővülő pénzügyi szolgáltatásaival segíti.

Tovább a társaság honlapjára

Nyugat-Pannon Regionális Fejlesztési ZRt.

A Nyugat-Pannon Regionális Fejlesztési ZRt. működési területe a Nyugat-dunántúli területfejlesztési régióhoz tartozó Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megye.
Tulajdonosi köre a Regionális Fejlesztési Holding Zrt. mellett Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata, Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata, Szentgotthárd Város Önkormányzata, Vas megye Önkormányzata, Celldömölk Város Önkormányzata, Körmend Város Önkormányzata, Vasvár Város Önkormányzata, Zala megye Önkormányzata, a Kondor Stúdió Kft., Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata, Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata, Kapuvár Város Önkormányzata, Csorna Város Önkormányzata, valamint Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata.

A Nyugat-Pannon Regionális Fejlesztési ZRt. stratégiai küldetése egy olyan, a regionális- és kistérség-fejlesztésben közreműködő célszervezet létrehozása és működtetése, mely EU-konform, harmonizál az EU finanszírozási mechanizmusaival, ennek révén pedig alkalmas uniós fejlesztési források fogadására és közvetítésére. A társaság fókuszában a nagy növekedési potenciállal bíró, forráshiányos kis- és középvállalkozások, valamint a térségi fejlesztési programokat kidolgozó és megvalósító önkormányzatok és önkormányzati társulások részére való szolgáltatásnyújtás áll.

Tovább a társaság honlapjára